LIVE TEXT | Război în Ucraina. ISW: Federația Rusă exagerează pierderile înregistrate de ucrainieni și minimizează eficiența contraofensivei

LIVE TEXT | Război în Ucraina. ISW: Federația Rusă exagerează pierderile înregistrate de ucrainieni și minimizează eficiența contraofensivei

Experții din cadrul Institututului pentru Studierea Războiului afirmă că există o schimbare în modul de prezentare a situației frontului de către Rusia. Federația Rusă a început să exagereze tot mai mult presupusele pierderi înregistrate de ucraineni și minimizează eficiența contraofensivei, scrie agenția Unian.

Propagandă FOTO: Shutterstock

Aceștia au adăugat că în mediul informațional controlat de ruși operațiunile de contraofensivă ale Ucrainei sunt prezentate doar ca un lung șir de atacuri eșuate pe între frontul. În unele cazuri sunt folosite înregistrări mai vechi sau pentru a susține retorica de care are nevoie Kremlinul, mai mult în acest demers propagandistic sunt implicați inclusiv ultra-naționaliștii pro-război și broggeri.

UPDATE 04:48 Clădiri turn de birouri din Moscova avariate după ce au fost lovite de drone

Două clădiri din Moscova au fost avariate pe timpul nopții în timpul unui atac cu drone pentru care Rusia acuză Ucraina. Nu au fost raportate victime în acest cel mai recent atac asupra capitalei rusești pentru care Ucraina nu își asumă responsabilitatea, scrie agenția Unian.

Moscova FOTO: Shutterstock

Moscova FOTO: Shutterstock

Ministerul Apărării din Rusia a precizat că trei drone au țintit Moscova, una fost doborâtă la marginea orașului în timp ce alte două au fost buruiate și s-au lovit de geamurile unui complex de birouri, scrie TheGuardian.

UPDATE 02:19 Rușii intensifică campania de integrare a tinerilor din teritoriile ocupate prin control informațional și propagandistic

În Crimeea a avut loc un eveniment, al cărou scop a fost aprofundarea integrării tinerilor folosind influența informațională și propagandistică asupra tinerilor în spațiul socio-cultural al Federației Ruse, scrie agenția Unian.

UPDATE 01:49 Expert: O revoltă a generalilor ruși împotriva lui Putin este posibilă

O revoltă împotriva dictatorului Vladimir Putin este posibilă și poate fi organizată atât de generali, cât și de gradele inferioare ale armatei ruse, a spus expertul Dmytro Popov. Acesta a mai adăugat că o rebeliune a „straturilor” inferioare ale armatei ruse ar fi absolut nemiloasă, scrie agenția Unian.

UPDATE 00:34 Ucraina: Forțele Kievului raportează succese în direcția Bahmut și asupra unui pod din Crimeea

Ucraina anunță că forțele sale au atacat cu succes un pod terestru spre Crimeea, anexată de Rusia, și că înregistrează progrese în apropriere de Bahmut, relatează DPA, conform Agerpres. Detalii aici.

UPDATE 23:55 Putin inventează „atacuri preventive” asupra bazelor de drone ale Ucrainei după atacul asupra podului din Crimeea

Putin încearcă să convingă cetățenii ruși că „răzbunarea” pentru distrugerea podului din Crimeea a avut loc. Acesta a declarat în timpul unei conferințe de presă că : „după cum știți, ați văzut, forțele armate ruse au efectuat o serie de lovituri preventive chiar în orașele din care au fost trimise aceste drone și unde au fost fabricate”, scrie agenția Unian.

UPDATE 23:04 Lovitura de stat din Niger a deschis ușa către Africa pentru Putin

Generalul Abdurrahman Chiani, care s-a autodeclarat noul lider al Nigerului, a apărut la televiziunea de stat cu o cerere de sprijin internațional - acest apel a fost rapid preluat de Grupul Wagner al oligarhului Evgheni Prigojin ca o șansă pentru un nou punct de sprijin în „centrul loviturii de stat” africane, scrie The Times. Detalii aici.

UPDATE 21:21 Ucraina prezintă o dronă maritimă care poate distruge navele rusești și este „mai rapidă decât orice în Marea Neagră” VIDEO

Ucraina a dezvăluit public pentru prima dată noua sa dronă maritimă, cu care încearcă să limiteze operațiunile flotei ruse în Marea Neagră.

Noua dronă navală este concepută pentru a ataca flota Rusiei de la Marea Neagră. Conține sute de kilograme de explozibili și poate lovi ținte la 500 de mile distanță, conform raportului. Detalii aici.

UPDATE 19:17 Porturile ucrainene nu pot accepta nave comerciale deoarece Rusia a închis navigația în partea de nord-vest a Mării Negre

Șefa Centrului de Presă Coordonat Unit al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, Nataliya Gumenyuk, a făcut public la o emisiune: „În Marea Neagră, navigația către porturile aflate sub controlul Ucrainei este în prezent total absentă. Porturile nu pot să primească nave, nu există navigație în marea teritorială a Ucrainei, întrucât din martie 2022, Rusia a declarat partea de nord-vest a Mării Negre închisă navigației”, scrie agenția Unian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?